Om oss

Det första sinnet vi utvecklar – till och med innan vi föds – är hörseln. Hörseln är också det enda sinnet som är aktivt hela tiden, dag som natt, livet ut. 

Vi har öronen att tacka för mycket. Det är tack vare dem som vi kan ta in den mest direkta formen av kommunikation: ljud. Hörseln varnar oss för faror, ingjuter oss i trygghet och låter oss njuta av musik. 

Alla stora filmskapare genom tiderna har använt hörselsinnet för att berätta var publiken ska fokusera ögonen. Du som har sett på film med dåligt eller inget ljud vet hur viktigt ljudet är för att sätta stämningen och hålla oss informerade om händelseförloppet. 

Musik gör precis samma sak. Musik sätter stämningen och tar med oss på resor till platser som vi aldrig hade kunnat besöka annars. Musik är kopplingen mellan dig och ditt inre känsloliv. Musik är skillnaden mellan spaghetti och köttfärssås på en tisdagskväll och en romantisk middag för två. Vi vet precis hur viktig musiken är genom livet. Därför är vår vision att göra alla människors ljudupplevelse så bra och tillgänglig som vi bara kan. Vi vet också att alla människors behov av ljud är olika. Därför är våra produkter flexibla, anpassningsbara och intelligenta på riktigt. Följ med oss på vår ljudevolution!

”Upplevelsen av musik måste alltid komma först”

Soundots grundare Fredrik Gunnarsson är en stolt Säfflebo i exil. Längs med vägen har han fått smeknamnet ”The Sound Wizard” för sin förmåga att frammana bästa möjliga ljud i omöjliga situationer. Fredrik har jobbat, samarbetat med och utvecklat produkter tillsammans med de största namnen i konsumentelektronikindustrin såväl här hemma i Europa som i USA och Asien. De erfarenheterna, i kombination med en banbrytande idé om ett helt nytt sätt att äga och spela upp ljud, är grunden till bolagets vision och anledningen till att Soundots existerar.

Drivkraft

Fredrik har alltid haft en obotlig passion för musik. För honom fanns aldrig några andra karriäralternativ på kartan och han har som resultat bakgrund inom radio, TV, otaliga skivinspelningar samt som musiker. Han har också utbildat hundratals ljudtekniker genom åren. Många av hans elever arbetar idag med ljud i alla tänkbara former, över hela världen.

Designfilosofin är självklar i sin enkelhet men desto svårare att implementera i verkligheten. Fredriks vision om det optimala ljudet innebär rätt och slätt att upplevelsen av ljud och musik alltid är viktigast.

När man designar en högtalare ska man ha klart för sig att det knappast är kvaliteten på delarna som gör att lyssnaren börjar stampa takten. Upplevelsen av musik måste alltid komma först, och det är sällan den rakaste vägen som leder till den bästa upplevelsen. Just det där, upplevelsen av det bästa tänkbara ljudet, är mitt mål med allt jag gör.

Soundots Historia
Vi startade och lanserade vår första produkt under namnet aiFi. Det namnet blev efter hand mer och mer synonymt med den artificiella intelligensen som vi använder oss av för att få högtalarna att kommunicera med varandra. Vi beslöt oss därför för att byta namn till Soundots. Logotypen, ljudpunkterna, har i praktiken funnits på våra högtalare hela tiden. De är en central del i alla Soundots produkter och det är de som ser till att ljud och data kan färdas mellan enheterna. Det är med andra ord “the soundots” som gjort aiFi till Soundots.

Framtid
Framtiden för Soundots utgår helt och hållet från våra Soundots XCEL-högtalare. En hel serie produkter ligger på ritbordet och väntar på att snart få samarbeta med våra nuvarande enheter. 2018 kommer att bli ett häftigt år för oss – och förhoppningsvis för dig!  Allt bygger på visionen om att skapa ett så flexibelt och sömlöst ljudsystem som möjligt. Ljud i världsklass för alla, vid alla tillfällen, helt enkelt.

Bolaget
Vårt bolag heter Sound Dimension AB. Vi startades 2013 med visionen ”bra ljud för alla”. Vi har kontor på Innovation Park i Karlstad, alldeles intill Karlstads Universitet.

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.